Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
"ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΚ-ΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ"
 Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας σε συνεργασία και με τη στήριξη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β 'Αθήνας, διοργανώνει συναντήση γονέων την Τετάρτη 30/3.
Έμπειροι σύμβουλοι της Υπηρεσίας όπως ο κύριος Αθανάσιος Ραφτόπουλος, υπεύθυνος του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων, θα παρέμβουν στα θέματα που απασχολούν γονείς κι εφήβους. 
Τα θέματα των συναντήσεων θα σχετίζονται με την επικοινωνία των εφήβων, τη θέση ορίων, τη διαχείριση κρίσεων και την ορθή διαχείριση των διαδικτύου.
Στις συναντήσεις μπορούν να συμμετέχουν και γονείς των οποίων τα παιδιά θα μεταβούν στο γυμνάσιο οπότε στη θεματολογία μπορεί να περιληφθεί και η μετάβαση από το δημοτικό στο γυμνάσιο.
Παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχές στο e-mail syllogos.goneon.3gymneasionias@gmail.com και στο inbox της σελίδας αυτής έως τη Δευτέρα 28/3.


Η Πρόεδρος                           Η Γραμματέας
Πεγκυ Μακρή                          Δεσποινα Τσιπά

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Αναδημοσίευση από το www.ionianet.gr
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ
ΤΗ «ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΣΕΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ» ΣΤΟ 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας διοργάνωσε μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση με θέμα: «Οικοδομώντας δυναμικά τις σχέσεις γονέων και εφήβων», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (9/3) το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του 6ου Γυμνασίου, με ομιλητές: τον υπεύθυνο του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθηνών  κ. Αθανάσιο Ραφτόπουλο, και τη Σχολική Ψυχολόγο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθηνών, κ. Αθανασία Σκαμπαρδώνη.
Μέσα από παραδείγματα και συγκεκριμένες παροτρύνσεις, ο κ. Ραφτόπουλος έδωσε μια σφαιρική εικόνα σχετικά με το πώς μπορούν οι γονείς να οικοδομήσουν δυναμικά τις σχέσεις τους με τα έφηβα παιδιά τους, ενώ η κ. Σκαμπαρδώνη αναφέρθηκε στην εξάρτηση αρκετών εφήβων από το διαδίκτυο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Ειδικά για την εφηβεία φαίνεται πως το διαδίκτυο αποτελεί μια διέξοδο, που όμως δεν είναι ασφαλής, αν το παιδί δεν έχει θωρακιστεί σωστά, πρώτα από τους γονείς του, για να μπορέσει να διαχειριστεί τους κινδύνους, να τους αντιμετωπίζει και να κάνει σωστή χρήση του μέσου!», κι ακόμη περιέγραψε τα χαρακτηριστικά που μπορεί να παρατηρήσει ένας γονιός, προκειμένου να αντιληφθεί αν το παιδί του έχει φτάσει σε σημείο εξάρτησης, τονίζοντας πως: «Καλό είναι οι γονείς να μιλούν με τα έφηβα παιδιά τους, και να τους εξηγούν κάποια πράγματα για διάφορα θέματα, ώστε να μην παραπλανούνται ή παρερμηνεύουν πληροφορίες για ζητήματα που τους ενδιαφέρουν, τα οποία βρίσκουν και διαβάζουν στο διαδίκτυο, κι εκεί να διατρέχουν τον μεγάλο κίνδυνο να ξεφύγουν από το πλαίσιο του φυσιολογικού και να το χρησιμοποιούν αλόγιστα!».
Επίσης, η κ. Σκαμπαρδώνη αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίος ένας έφηβος μπορεί να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δίχως να διατρέχει κινδύνους, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις ερωτήσεις του πολυπληθούς Ιωνιώτικου κοινού, που με το παρόν του έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον του για μια σοβαρή ενημέρωση πάνω σε ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις καθενός γονιού με τα έφηβα παιδιά τους.

Παναγιώτα Σούγια
Πηγή: http://www.ionianet.gr/content.php?id=12378



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Βριλησσίων, σε συνεργασία με τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων,  το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας και το ΚΕΘΕΑ, διοργανώνει 4 συναντήσεις  με θέμα το «Χτίζοντας το περιβάλλον για ένα υγιές σχολείο».

Σκοπός των αυτής της σειράς εκδηλώσεων, είναι να αναδειχθεί ο ρόλος όλων των εμπλεκομένων στη σχολική διαδικασία, μαθητών, μαθητριών, δασκάλων , καθηγητών γονέων και κηδεμόνων, στις σχέσεις που διαμορφώνονται καθημερινά μέσα στο σχολείο και την οικογένεια.

Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, του Α’ Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων, έδρα της Ένωσης.
Ώρα έναρξης όλων των εκδηλώσεων στις 19.00 μ.μ..

Τα θέματα και οι ημέρες των εκδηλώσεων ακολουθούν:

16/3/2016       Οικοδομώντας τις σχέσεις γονέων-κηδεμόνων και εφήβων. Ο ρόλος των ορίων στην οικογένεια
.
30/3/2016        Εκφοβισμός και κυβερνο-εκφοβισμός (bullying and cyber-bullying), πλαίσιο των ρόλων των σχολείων και της οικογένειας.

6/4/2016          Διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις για την δυναμική διαχείριση των κρίσεων μεταξύ οικογένειας και σχολείου.

13/4/2016        Χτίζοντας το περιβάλλον για ένα υγιές σχολείο

Μετά τις εισηγήσεις, θα ακολουθεί συζήτηση.
Η διάρκεια των εκδηλώσεων θα είναι μέχρι τις 21.00.

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας σας προσκαλεί στην συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του
6ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας την Τετάρτη    09-03-2016 και ώρα 18: 00 μ.μ.
Θέμα της συνάντησης :
« ΟΙΚΟΔΟΜΩΝΤΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ  »
Για το θέμα θα μας μιλήσει ο κος Θανάσης Ραφτόπουλος,
Yπεύθυνος του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθηνών και
η κα Αθανασία Σκαμπαρδώνη, Σχολική Ψυχολόγος Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθηνών.