Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Οι νέοι της πόλης μας ... δημιουργούν!!

Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη ημέρα παρουσίασης των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας που υλοποίηθηκαν στη Νέα Ιωνία στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του οικείου Δήμου με το διακριτικό τίτλο «Ιωνικές Ημέρες Τέχνης και Πολιτισμού 2017».
Συγκεκριμένα την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης, δεκάδες μαθητές και μαθήτριες των σχολικών μας μονάδων με δυναμική, καινοτόμο και σπονδυλωτά αρθρωμένη μέθοδο και πολλές εκπλήξεις ανέδειξαν τους λόγους για τους οποίους αξίζει να είμαστε περήφανοι για τη νέα γενιά.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος κ. Ηρακλής Γκότσης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας κ. Αθανάσιος Φαλούκας και ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Δημιουργία Αλληλεγγύη κ. Παναγιώτης Μανούρης. Κοινή συνισταμένη ήταν η εμπιστοσύνη στις νέες και τους νέους και οι ευχές για περαιτέρω δράσεις!!
Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας κ. Αθανάσιος Φαλούκας, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τη σταθερή προσήλωση της Υπηρεσίας να ενθαρρύνεται στοχευμένα μέσα από τα Προγράμματα η καινοτομία, η διαθεματικότητα και η ομαδοσυνεργατικότητα. Και τούτο διότι εν τέλει, έτσι οικοδομείται περαιτέρω η συνοχή της σχολικής κοινότητας, δικαιώνεται η αισιοδοξία για το δυναμισμό των παιδιών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.
Για το συντονισμό του Προγράμματος της Εκδήλωσης, συνεργάστηκαν οι Υπεύθυνοι των Δομών της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, ήτοι του Τμήματος Αγωγής Υγείας κα. Ευαγγελία Φρυδά, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κα. Βαρβάρα Πετρίδου, Πολιτιστικών Θεμάτων κα. Μαρία – Ειρήνη Κουρή, του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Νέας Ιωνίας κα. Ανθή Φουντουκά και του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων κ. Θανάσης Ραφτόπουλος.
Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα.