Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017



Ν’ αγαπάς την ευθύνη
να λες εγώ, εγώ μονάχος μου
θα σώσω τον κόσμο.
Αν χαθεί, εγώ θα φταίω!

Ένα εξαιρετικά οργανωμένο, στοχευμένο και σπονδυλωτά αρθρωμένο αφιέρωμα με θέμα «Ταξιδεύοντας με το Νίκο Καζαντζάκη» διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας σε συνεργασία με τα 1ο & 2ο Λύκεια Χολαργού και το Λύκειο Παπάγου την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017 στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού «Μίκης Θεοδωράκης» ως συνεισφορά στην επέτειο συμπλήρωσης  60 ετών από το θάνατο του μεγάλου στοχαστή.
Η διμελής εκδήλωση περιέλαβε Μαθητικό Συνέδριο (9:00 – 14:00) και Επιμορφωτική Ημερίδα (17:00 – 20:00).
Το πρωϊ οι μαθητές και οι μαθήτριες των Λυκείων, 2ου Αγίας Παρασκευής, Παπάγου, 1ου Χολαργού, 2ου Αμαρουσίου, Κορωπίου, 2ου Πειραματικού Αθηνών, 1ου Πεύκης, 2ου Χολαργού, 1ου Αγίας Παρασκευής, Φιλοθέης, Προτύπου Ευαγγελικής Σχολής, Ελληνογαλλικής Σχολής Ευγενίου Ντελακρουά, 1ου Νέας Ιωνίας και 3ου Χαλανδρίου εντυπωσίασαν με το εύρος, τη διεισδυτική θεώρηση, τη διαθεματικότητα στην προσέγγιση, την αρμονική σύζευξη ήχου, λόγου και εικόνας των εργασιών τους, μα πάνω από όλα με τη ζωντάνια, την εφηβική κρίση και το κέφι τους!
Το απόγευμα καταξιωμένοι εισηγητές έδωσαν από το περίσσευμα της γνώσης τους στους δεκάδες εκπαιδευτικούς που προσήλθαν.
Την έναρξη αλλά και την αποφώνηση αμφοτέρων των δράσεων έκανε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας κ. Αθανάσιος Φαλούκας ο οποίος επαίνεσε την οργανωτική και επιστημονική επιτροπή, απένειμε τα εύσημα στις σχολικές μονάδες και ευχαρίστησε τους εισηγητές και εν γένει τους συντελεστές για τις μοναδικές εμπειρίες που προσέφεραν στο πυκνό ακροατήριο.
Χαιρέτησαν ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, η Αντιδήμαρχος κα. Μαρία Αθανασάκου – Μουντάκη.
Παραβρέθηκαν η Προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας κα. Αναστασία Άνθη, η Υπεύθυνη του Τμήματος Αγωγής Υγείας κα. Λίτσα Φρυδά, ο Υπεύθυνος του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων κ. Αθανάσιος Ραφτόπουλος.